Sikkerhedsråd til Legepladsen

Nu da sommeren er i fuld gang, og temperaturen stiger, burger vores børn mere tid udenfor. For dem af jer med små børn, betyder det sikkert, at I bruger mere tid på legepladsen. Her er et par sikkerhedsråd til at holde jeres børn sikre, mens de har det sjovt med at brænde alt den energi af, som de fleste voksne ønskede, at de have bare en brøkdel af!

rolla-park-play-equipment-2

Sørg for, at legepladsoverfladerne ikke er for varme – dette er især vigtigt for rutsjebanerne. Mange af os voksede op i en æra, hvor legeplads- og parkrutschebanerne var lavet af metal, og det tog ikke dag med 30 grader at gøre dem brændende varme! Heldigvis er mange rutschebaner nu lavet af plastik. Men de kan stadig blive meget varme, så sørg for at føle overfladen med din hånd, så du ikke lader dine børn risikere at brænde deres ben.

Sørg for, at dit barns tøj ikke skaber ekstra risici. Ekstremt løst siddende tøj eller tøj med en snor kan sidde fast i legepladsredskaber og kan forårsage unødig fare.

Sørg for, at legepladsunderlaget er tilstrækkeligt. Underlaget skal være af gummi eller bestå af genstande som jordgummi, træflis, jorddækning eller et andet stof, der blødgør et eventuelt fald.

Overvåg altid dine børn og sørg for, at de bruger legeredskaber, der er beregnet til børn på deres alder. For eksempel bør mindre børn ikke forsøge at bruge klatrevægge, og ældre børn bør ikke bruge gynger (som i gyngende heste), der er designet til mindre børn.

Kort sagt skal du bare bruge en vis sund fornuft, så dine børn kan have det sjovt uden, at du bekymrer dig om deres sikkerhed. Et par forebyggende foranstaltninger kan være yderst behjælpelige!

Tips som Uno.dk

Leave a Reply