9 bedste tips til første gang, du skal køre med hestetrailer

Horse Trailer
Hestetrailer
  1. Påhægtning — hvis processen bliver for besværlig, kan det betale sig at investere i påhægtningsudstyr, for eksempel et bakkamera.
  2. Øv dig uden hestene — indtil du er tilfreds med, hvordan det føles at køre med traileren, er det nok bedst at lade hestene blive hjemme og øve dig i at køre, mens traileren er tom.
  3. Vær ekstra opmærksom — fordi de fleste trailere er bredere end køretøjet, der trækker dem, kan det være udfordrende at finde den korrekte placering på vejen. Mens du skal sørge for at have plads nok langs kantstenen, så traileren ikke bumper afsted i rendestenen, skal du heller ikke være så tæt på de hvide midterlinjer, at det er farligt. Jon Phillips fra Organisation of Horsebox and Trailer Owners (OHTO) anbefaler at du bruger sidespejlene til at finde din placering, og at du bør installere forlængede spejle, hvis du ikke kan se ud over trailerens sider.
  4. Tab af kontrol — hvis traileren begynder at slingre, skal du modstå fristelsen til at rette den op med rattet. “Hold rattet lige frem og brems forsigtigt, til du genvinder kontrollen over traileren,” siger Jon. “Du skal ikke forsøge at accelerere dig igennem det — den kan begynde at slingre mere, før det bliver bedre.”
  5. Kørsel op ad bakke — motoren arbejder hårdt, når de skal op ad bakke, så værk opmærksom på eventuel overophedning på en vej med mange bakker. Vælg et lavt gear til når du kører nedad, og brug motoren som bremse, så du ikke mister kontrollen.
  6. Baglæns kørsel — “Reglen er, at det skal gøres langsomt og besindigt,” tilråder Jon, som tilføjer, at der ikke er noget bedre end øvelse — helst på en stor tom mark eller parkeringsplads.
  7. Vær forberedt — hav relevante kontaktnumre, en refleksjakke og en advarselstrekant lige inden for rækkevidde i trækkøretøjet, og tag ikke hjemmefra uden ordentlig sammenbrudsforsikring. Medlemskab i en nødhjælpstjeneste, såsom OHTO eller Equine Rescue Services, er afgørende.
  8. Sammenbrud — i tilfælde af et sammenbrud, skal du tænde for havariblinket og forsøge at trække ind til siden på et så sikkert sted som muligt — helst på en rasteplads, men ellers ved rabatten, hvis du er på motorvejen. Sluk for motoren og træk håndbremsen, før du tager din refleksjakke på og sætter din advarselstrekant op 50 meter bag traileren. Ring derefter til din nødhjælpstjeneste og lad dem vide, at du kører med heste. Tjek hestene og giv dem foder og halm, men husk at det er yderst farligt at lukke dem ud på en travl vej, og på motorvejen er det ulovligt. Henvend dig til politiet først, hvis dette bliver nødvendigt.
  9. Og endelig… — “Det vigtigste ved at køre med trailer er at kunne forudse, hvad der kommer forude,” siger Jon. “Når køretøjet er fuldt læsset vil det ikke stoppe så hurtigt, som du er vant til. Du har også brug for mere plads, så vær dominerende på vejen — du skal ikke være bange for at insistere på forkørselsretten.”

Tips som Kronborgtrailer.dk

Leave a Reply