Tips til at vælge den rigtige kontorstol for dig

Det kan være skræmmende at skulle vælge en kontorstol. De fleste mennesker er hurtige til at fortælle dig, hvad deres yndlingsstol er. Men hvordan kan du vide, om den passer til dine behov? ADHD Coach, Krickett Harrison bad for nylig om hjælp på sin Facebook-side til at vælge en stol, og det inspirerede mig til at skrive denne artikel for dig. Håber du finder den nyttig.

banner7

Hvorfor skal du overhovedet interessere dig for din kontorstol?

Hvis du bruger meget tid på computeren, er det kun din seng, der overgår kontorstolen, hvad angår påvirkning af din fysiske og følelsesmæssige sundhed og din samlede produktivitet. Efter en rygskade, jeg fik, da jeg gik på universitetet, har jeg været over 15 kontorstole igennem i mit forsøg på at finde en stol, der opfyldte mine behov, og jeg har lært en ting eller to om at vælge en kontorstol fra Ergolift, som jeg vil dele med dig her.

Hvad er det vigtigste, når man vælger en kontorstol?

Det er ikke mærket eller prisen, det går ud på, det er om at være opmærksom på dine egne personlige behov og præferencer. Hvis du som jeg er en meget følsom person, er der masser af små ting, der er vigtige for dig, som andre mennesker er fuldstændigt ligeglade med. Jeg giver dig her mine personlige kriterier, ikke som en “forskrift”, der siger, at de skal være vigtige for dig, men så du kan overveje, om de gør en forskel for dig eller ej.

Jeg foreslår, at du først laver en liste over præcis, hvad du ikke kan lide ved din nuværende kontorstol og eventuelle tidligere kontorstole, du ikke kunne lide, som en hjælp til at begynde at finde kriterier for din nye kontorstol. Tænk derefter på eventuelle kontorstole, du virkelig kunne lide, men vær forsigtig.

guide-chair1Typer af kontorstole

Kontorstole, der er behagelige til læsning eller til møder med andre mennesker (normalt kaldet “direktørstole”, som kan have meget høje rygge med hoved- og nakkestøtter) er normalt ikke støttende eller behagelige, når du skal arbejde på computeren eller på et projekt i længere tid.

Stole, der er gode at arbejde i, kaldes normalt enten computer- eller arbejdsstole og går normalt kun omkring halvt op ad ryggen.

Kontorstolsfunktioner der betyder noget for mig

Nedenfor er nogle af de funktioner, der virkelig betyder noget for mig. Fordi jeg har en tendens til at overfokusere, hjælper den rigtige stol mig med at få mere fra hånden og undgå følelsesmæssig træthed, energitab og rygsmerter.

Robuste hjul, man nemt kan rulle rundt på – Jeg bruger heller ikke gulvtæppe på mit kontor… på et af ​​mine tidligere kontorer installerede jeg en linoleumsrest fra byggemarkedet for at sikre, at min stol kunne rulle ordentligt.

  • Justerbar højde – jeg har korte ben, og jeg kan ikke lide at skulle stå på tæer bare for at komme op i min stol. Jeg har også brug for at have mit tastatur omkring 65 cm fra gulvet. Ved at være i stand til at justere stolens højde, kan jeg hæve stolen, så jeg kan bruge mit spisebord ergonomisk, når jeg har et projekt, jeg har brug for at brede mig med.
  • Intet pres på skuldrene – stole, der lægger pres på skuldrene, generer virkelig min nakke- og skuldermuskulatur. Jeg havde en frossen skulder i højre side, og også karpaltunnelsyndrom fra mine mange års computerarbejde (jeg programmerede på den første Apple i college og har brugt computere lige siden!) Jeg ville ønske, jeg havde skiftet fra en direktørstol til en arbejdsstol tidligere. Det gør en enorm forskel.
  • Lændestøtte – lændestøtten rammer det rigtige sted… det virker som om, de fleste lændestøtter rammer mig midt på ryggen i stedet for på min egentlige lænd.

God polstring for både sæde og ryg. – Jeg fandt, at ryglæn med netstof i Aeron stil føles for hårde og får min ryg til at stivne, som om jeg læner mig op ad et bræt.

Overtræk af blødt, glat læder eller kunstlæder. Da jeg er taktilt anlagt og en meget følsom person, kan jeg heller ikke udstå den ru fornemmelsen af ​​netstof og andre stoffer. Mange stolematerialer efterlader faktisk et aftryk på og irriterer / forårsager kløe bag på mine ben. Jeg har også brug for læder eller glat kunstlæder på mine kontorstole, fordi jeg har katte. Deres hår sætter sig ikke på læderet, så jeg ikke behøver konstant at bruge en rulle til at få kattehår ud. Plus, du ved godt, hvordan katte har en tendens til at hoste hårklumper op? Med læder er det super nemt at gøre rent, og det efterlader INGEN PLETTER!

  • Farve og visuel appel – En ting, jeg har lært, er, at hvis jeg køber en stol i en farve, der ikke passer til indretningen i mit kontor, irriterer det mig virkelig. Mine nuværende kontorfarver er lyst træ, røde og kaffefarvede vægge og varme brune farver. Min gamle sorte direktørstol dominerer praktisk taget hele lokalet og forstyrrer den beroligende energi jeg gerne ville have i rummet.
  • Ombyttelig – Jeg har lige fået en ny brun arbejdsstol, der opfylder alle disse kriterier. Jeg håber, at jeg stadig elsker den om en måned. En ting, jeg har lært, er, at det tager mindst en måned virkelig at sidde en stol til og vænne sig til den. Du finder også ud af, hvor gode hynderne virkelig er. Enhver stol kan være behagelig at sidde i en times tid… men efter en 10-12 timers dag (selv med pauser) vil du virkelig finde ud af, hvor god stolen er. Der er ingen anden måde at afprøve dette på end at købe en og prøve den i mindst en uge, selv om en måned ville være bedre. Så medmindre du fik den til en super billig pris eller er villig til at give stolen væk, hvis den ikke passer dig, skal du købe den fra et sted, der gør det nemt at bytte den.

Leave a Reply